نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
1897
-
الف
+

غذاهاي سنتي مردم تاجيكستان در ماه رمضان

دسترخوان رمضانی تاجیکستانی ها مانند دسترخوان عید بوده و با انواع غذاها و خوراکی ها آراسته می‌شود.

به گزارش آی فیلم2، مردم تاجیکستان هر سال ماه مبارک رمضان را همراه با مراسم های ویژه‌ یی گرامی می‌دارند، یک جا شدن فرهنگ و تمدن غنی تاجیکستانی ها با فرهنگ اسلامی باعث شده که ماه رمضان در این سرزمین به ماه دوستی و محبت تبدیل شود.

براساس تقویم ماه رمضان که از طرف شورای علمای مرکز اسلامی تاجیکستان تهیه و تدوین شده‌ روزه داران در تاجیکستان اندکی بیش از 16 ساعت از خوردن آب و غذا اجتناب می‌کنند.

اما با این وجود مردم روزه‌دار با امید به خشنودی و رضایت خدا، این ماه را با سرافرازی روزه‌داری می‌کنند.

 

دسترخوان رمضانی تاجیکستانی ها

دسترخوان رمضانی تاجیکستانی ها مانند دسترخوان عید بوده و با انواع غذاها و خوراکی ها آراسته می‌شود.

اما «نشالا» از خوردنی‌هایی است که صرفا در ماه رمضان و گاهی در روزهای عید پخته میشود.

«عبدالحکیم قابل‌اف» کسی که سال‌ها به تهیه نشالا پرداخته معتقد است که بنابر کیفیت و مزه خوبی که این غذا دارد در جامعه تاجیکستان آن را به عنوان بهترین و مناسب‌ترین «قورمه» برای روزهای خاص و به خصوص برای دسترخوان ماه شریف رمضان مردم پذیرفته‌اند.

وی در توضیح موادی که برای تهیه نشالا ضروری است، گفت: بوره، سفیده تخم مرغ و ریشه یک نوع گیاه که در کوهستان می‌روید تنها محصولات لازم برای این غذا است.

به گفته وی با این وجود که تهیه نشالا بسیار ساده به نظر می‌رسد اما بسیار  نیرو می‌خواهد و به این دلیل است که توسط مردان تهیه می‌شود.

نشالا  در دسترخوان ماه مبارک برای هر خانواده تاجیک بوده و مردم آن‌ را از بازار، فروشگاه و منازل افرادی که این خوردنی‌ را تهیه می‌کنند، می‌خرند.

به گفته این افراد، با خوردن نشالا نیاز جسم به نوشیدن آب کاهش یافته می‌یابد.

«شیرچایی» و «گردسوز» 2 غذای دیگر تاجیکی

«شیرچایی» همان طوری که از نامش نیز پیداست با استفاده از شیر و چای تهیه می‌شود.

این غذا را به دلیل ساده گی طرز پخت و همچنین مفید بودن برای صبحانه تهیه می‌کنند و با مسکه یا روغن دام  می‌خورند.

«گردسوز» نیز از دیگر غذاهای معمولی برای صبحانه افراد روزه‌دار است که از گرد آرد و شیر تهیه می‌شود.

بانوان تاجیکستانی ابتدا گرد آرد را در روغن بریان و سرخ کرده و سپس این گرد آرد تهیه شده‌ را با شیر آمیخته تا لحظه جوش آمدن می‌پزند.

فارس نوشت: دسترخوان هایی که خانواده‌های تاجیکستانی در شب‌های رمضان باز می‌کنند بازگوی پیوندهای سنتی و مذهبی این ملت بوده و همچنین با مقوی بودن ترکیب روزه داران را در این روزهای طولانی توان و قوت می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

نگاهی به رمضان در افغانستان
عنعنات مردم افغانستان در ماه مبارک رمضان

ب م

نظر شما
ارسال نظر